top of page
  • Tuincentrum Hollaert

Unieke planten voor het najaar.

Voor we het weten, zal de herfst weer voor de deur staan. En dat is bij Tuincentrum Hollaert in Kruisem niet anders. Met de juiste herfstbloemen en -planten zorgt dit seizoen toch voor een kleurrijk mozaïek in uw tuin. U vindt bij ons een ruim assortiment aan bloemen en planten voor huis en tuin. Lees hier de 10 favoriete herfstbloeiers van team Hollaert.


Herfstbloeiers die u niet wilt missen


De herfst is het seizoen dat terug wat koude met zich meebrengt. Maar niet getreurd, want dankzij de geschikte bloemen en planten orgt u toch nog voor warmte en een variatie aan kleur in uw huis of tuin.


Populaire siergrassen


Laten we beginnen met een siergras dat de laatste jaren wint aan populariteit: lampenpoetsersgras. Zijn pluimen kleuren in de herfst groengeel en zorgen voor een bijzondere herfsttuin. Leliegras is ook een ideaal siergras dat zelfs in de winter mooi groen blijft.


Kleurrijke herfsttuin


De kleurrijke bloemen van de zonnehoed zijn een must in uw herfsttuin. Door deze najaarsbloeier lijkt uw tuin wel een schilderij! Vul uw tuin vervolgens aan met ijzerhard of verbena. Deze plant verrast u van juli tot september met schattige paarse bloemetjes. Het Mexicaans madeliefje creëert ook een uniek effect in uw herfsttuin. Plant het waar u maar wilt, zolang het maar een droog plekje in de zon krijgt.


Niet te vergeten najaarsplanten


Anemoon, aster, pampasgras en maagdenpalm mogen ook niet ontbreken in uw herfsttuin. Ze zijn allemaal kleurrijk en een perfecte aankoop voor het najaar. De fijne stengels met witte of roze bloemetjes van prachtkaars worden ook steeds meer in trek als najaarsplant. Een bodem bedekt u met vetmuur. Het hele jaar door geniet u van de groene bladeren waaraan af en toe eens roze bloemetjes bloeien.


Uw tuin aanvullen met najaarsplanten? Kom dan langs in ons tuincentrum in Kruisem en ontdek ons uitgebreid assortiment aan bloemen, planten en potten.

63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page