top of page
  • Tuincentrum Hollaert

Hoe verzorgt u best uw kerstboom voor optimaal behoud

Uw kerstboom correct verzorgen


Gewoonlijk stellen we alles in het werk om een goed gevormde en mooi frisgroene kerstboom te vinden. Om daarna nog lang van uw verse kerstboom uit het tuincentrum te kunnen genieten, geven wij u hier een aantal nuttige tips om uw eigen kerstboom te verzorgen.


Voorzichtigheid geboden bij het vervoer van uw kerstboom


Kies ervoor om uw boom bij aankoop in het tuincentrum te laten inpakken. Met de speciale hiervoor ontwikkelde inpakmethode voorkomt u dat onderweg naar huis de takken beschadigd raken of afbreken. Een ander voordeel van deze speciale verpakking is dat de boom compact en gemakkelijk vervoerd kan worden. Bovendien heeft u zo niet langer te maken met uitvallende naalden of los zand in uw auto.


Laat uw kerstboom even acclimatiseren


In huis zijn de omstandigheden totaal anders dan buiten in de natuur. Laat de boom daarom eerst korte tijd acclimatiseren in de bijkeuken of de schuur, alvorens hem op de gewenste plek te plaatsen. Zo is de boom alvast voorbereid op de nieuwe omgeving en de hogere binnentemperatuur.


Zaag een stukje van de stam


Een andere tip is om in geval van een gezaagde kerstboom een klein stukje van de stam af te zagen na aankoop. Hierdoor kan de boom optimaal water opnemen en krijgt de boom een flinke boost. Een goede wateropname door de boom zorgt ervoor dat deze langer fris en mooi groen blijft, en niet gaat verdrogen.


Vermijd een directe warmtebron


Eenmaal thuis aangekomen, verdient de kerstboom een mooi plekje in uw huis. Let erop om de boom niet in de directe nabijheid van een radiator of een kachel te plaatsen. Zet de boom ook niet in het directe zonlicht. De kerstboom heeft dan eerder de kans te verdrogen en zijn naalden te verliezen. Kies daarbij ook voor ledverlichting, wat minder warmte voortbrengt dan traditionele kerstverlichting.


Geef uw boom voldoende water


Om uw kerstboom goed te verzorgen, is water onontbeerlijk. Zorg ervoor dat de stam altijd in het water staat. Dit houdt ook een goede luchtvochtigheid in stand. Check geregeld het waterpeil in het reservoir van de standaard waarin uw boom staat. Een goede watervoorziening geldt natuurlijk ook voor kerstbomen met kluit.


Nog advies gewenst om uw kerstboom lang mooi te houden? Vraag het aan Tuincentrum Hollaert: wij weten raad.

27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page